Stel je voor…

De mensheid na Corona

Stel je voor…  de mensheid na Corona

Van de week op de fiets naar de Werfeling viel mijn oor, op een uitspraak van een jongeman, die op een bouwplaats in Leidscherijn aan het werk is. “Stel je voor..”,  riep de jongen naar zijn collega. De rest van zijn woorden vervlogen in de wind en de geluiden van de bouwplaats.

Het lijkt erop dat deze jongen middels zijn uitspraak, zijn collega wilde duiden op een mogelijke ervaring in de toekomst.

‘Stel je voor …’ doet immers een beroep op onze verbeelding, op ons voorstellingsvermogen.

Bewustzijn
Het vermogen van onze voorstelling 😉 is afhankelijk van het niveau van bewustzijn in onszelf. Zo geven verbeeldingen die we naar de toekomst projecteren, vanuit het niveau van angst & emoties, een volkomen andere beleving, dan de verbeeldingen die we vanuit ons Hart naar de toekomst projecteren.

Vanuit angst creëren we, zoals iedereen weet, raséchte angst-scenario’s.
Heel plezierig voor een goeie griezelfilm maar niet heel wenselijk voor het gewone leven. Vanuit emoties, réageren we vooral op elkaar als wel op gebeurtenissen in de wereld. Dit creëert vooral veel kakafonie, en heeft vooralsnog, niets met bewustzijn te maken.

Ten tijde van Corona
Op dit moment, ten tijde van Corona, zien we dat er, onbewust, veel beelden naar de toekomst worden geprojecteerd van uit de niveaus van angst en emoties. Met tot gevolg eenzelfde bijbehorende beleving.

De ‘verbeeldingen’ die vanuit het niveau van het denken, naar de toekomst worden geprojecteerd, creëren dualiteit en strijd. Dit zijn verbeeldingen die voortkomen uit het willen ‘controleren’ van de bijbehorende beleving.

Ook dit, zien we terug in de strijd tegen het Corona Virus.

Dan is er het niveau van het menselijk Hart.
Zoals eerder genoemd, zijn toekomst verbeeldingen, die voortkomen uit het hart, van Exquise kwaliteit.

Het bewustzijnsniveau van het Hart is namelijk het 1e niveau in het menselijk systeem, waar we van ‘bewustzijn’ kunnen spreken. Wanneer het hart betrokken raakt kunnen mensen zich ontwikkelen naar de meer verfijnde niveaus in zichzelf.

En dit is precies, waarnaar de mensheid onderweg is… 😉

Kantelpunt in tijd
We lijken te staan, op een kantelpunt in tijd. De individuele en collectieve mens beweegt momenteel door een poort, de poort van onbewust naar bewust. Van voorwaardelijke liefde naar onvoorwaardelijke liefde, van Aarde-mens naar Kosmisch-mens.

Tot dusver, heeft de Aarde mens ten volle gelegenheid gehad, om individueel en collectief vorm te geven aan het leven op Aarde. Daarbij hebben mensen zich onbewust, in allerlei uitersten bewogen, om aspecten van het leven te kunnen ervaren. Wat ontwikkeling op Aarde en in ons Universum mogelijk heeft gemaakt.

Zo komen we uit bij de Kosmische mens of ook wel Aquarius mens. Deze mens heeft een hoger bewustzijn ontwikkelt en voelt zich vrij om vanuit individualiteit, te gaan staan voor het gezamenlijk belang van het Collectief.

Door de afgelopen jaren heen, voelden velen al wel, dat de mens -overall genomen-, behoorlijk grenzeloos bezig was; kijk naar het milieu, kijk naar de (over)consumptie van goederen en bijvoorbeeld vlees, kijk naar winstmaximalisatie over de rug van medemensen en naar de wereldwijde extremen in macht en onmacht.

We bewegen griezelig dicht in de uitersten van polen.

De meesten onder ons, hadden zich er echter geen voorstelling van kunnen maken, dat we nu ‘op deze wijze’, als mensheid- & met ons zelf-, geconfronteerd zou worden. Een ongekend virus, dat ons allemaal aangaat, niemand uitgezonderd.

Of je nu arm of rijk bent, machtig of onmachtig, man of vrouw, jong of oud, een bakker bent die brood bakt of degene bent die van brood houdt en het consumeert. We zitten in allemaal in hetzelfde schuitje. Dat vind ik voor de verandering wel eens, een hele geruststelling;)

Zou het toevallig zijn dat Corona een luchtweginfectie teweegbrengt? De longen omgeven immers het hart van de mens en voorzien ons hart van vitale zuurstof. Voor het ontwikkelen van bewustzijn is zuurstof van groots belang. Zou het toevallig zijn dat zoveel mensen de afgelopen jaren zijn gaan mediteren en op de yogamat zijn beland om oefeningen te doen die alles met een bewuste ademhaling te maken hebben?

Een ruimer perspectief
Vanuit een groter perspectief, naar gebeurtenissen kunnen kijken en kunnen zien dat de mensheid beweegt in de richting van het onvoorwaardelijke Hart, lieve mensen, dat raakt een andere laag. Een laag waaruit je vertrouwen uit kunt putten wanneer je dit wilt

Stel je voor.. ‘de wereld in het Hart’.. (zie blog – deel 2)

Ik wens eenieder toe, bewustzijn (Hart) te kunnen brengen in de transitie die Corona in beweging heeft gezet, zodat we op de meest liefdevolle wijze met de gebeurtenissen om kunnen gaan

Celeste Banning

Ga hier door naar deel 2: Stel je voor .. Creatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *